Auto

Zo belachelijk veel bracht de Furious Supra op

Het is echt bizar wat mensen voor de oude Furious Supra betalen.

Dat Japanse auto’s in de lift zitten, is niet meer dan terecht. Met name de sportwagens in de jaren ’90 waren geavanceerder, sneller, betrouwbaarder en origineler dan de Amerikaanse en Europese sportwagens.

De Toyota Supra is zo’n auto. De auto werd in 1993 geïntroduceerd en bleef tot 2002 in productie. De auto heeft tijdens het einde van productieperiode niet echt mee kunnen liften op het succes van The Fast and the Furious. Logisch, toen was de auto alleen nog maar in Japan leverbaar. Dat heeft zijn effect op de prijzen van occasions. Tegenwoordig zijn de prijzen voor een gaaf exemplaar namelijk enorm aan het stijgen. Met name ongemodificeerde Supra’s zijn bijzonder in trek (en zeldzaam)

Furious Supra uit deel 1

Er is een gemodificeerd exemplaar dat wél zijn waarde heeft behouden. In alle eerlijkheid is dat misschien wel de lelijkst getunede Supra. Het is namelijk de Supra uit het allereerste deel van The Fast and The Furious. Destijds was dat nog een documentaire over het leven van straatracers. Tegenwoordig is de filmserie onderdeel van het SchoolTV Weekjournaal om de wetten van de natuurkunde uit te leggen.

Similar Posts