Auto

Betaalbare motoren MET karakter

Je kunt tegenwoordig met een bescheiden budget best een nieuwe motor scoren, maar wat is het aanbod als je er eentje wilt met karakter?

Misschien stond ie wel in de garage te glimmen vanmorgen bij jullie thuis. Het is immers vaderdag! Maar hoogstwaarschijnlijk is het gewoon aan jezelf om dat cadeautje op 2 of 4 wielen zelf uit te kiezen EN aan te schaffen. Uren grasduinen online voor een leuk occasion is een prima tijdverdrijf. Maar wat als je gewoon 2 of 3 jaar garantie wilt en 0km op de teller?

De aanleiding voor dit lijstje ‘nieuwe betaalbare motoren met karakter’ is de lancering van de Royal Enfield Meteor. Onlangs waren we te gast op een zonovergoten woensdag in Rotterdam om te rijden op de prijsknaller van Royal Enfield. Om maar direct met de deur in huis te vallen, deze motor kan de jouwe zijn voor € 4.999,- .

Royal Enfield Meteor

Royal Enfield behoort tot de oudste motormerken ter wereld. Heritage hebben ze dus wel aan boord. Dat vertaalt zich in dit geval in een modellenlijn die je wel wat karakter kan toedichten. Aan de onderkant van de modellenlijn heeft Royal Enfield onlangs de Meteor 350 toegevoegd, die nu bij de Royal Enfield dealers staat.

Wij hadden de kans om Royal Enfields nieuwste te rijden in en om Rotterdam. Maar ook later voor een iets langere rit richting de molens van Kinderdijk. Precies het soort ritje waar je een dergelijke motorfiets voor wilt gebruiken.

De Meteor komt in 2 versies, de Supernova (de blauwe en bruine op de foto’s) en de Stellar (de zwarte zonder windscherm). Er valt dus iets te kiezen qua kleuren. Ook qua accessoires kan je tegenwoordig bij Royal Enfield shoppen tot je een ons weegt, ook voor de nieuwe Meteor.

De motorfiets is ontwikkeld rond een geheel nieuw lucht-olie gekoeld 349 cc 1-cilinder motorblok. Het produceert een heerlijk stampend 4-takt plofje waar je vooral zelf plezier van hebt zonder dat je buren je zullen verwensen.

Similar Posts