Auto

Red Bull weer uitgelopen op Mercedes, aldus Hamilton

Het is niet meer dat Red Bull en Mercedes gelijk zijn. Nee, Hamilton is nu echt de underdog. Dat zegt, eh, Lewis Hamilton. Volgens hem is Red Bull weer uitgelopen op Mercedes.

Lewis Hamilton lijkt er niet helemaal lekker in te zitten. De recordkampioen heeft dit jaar niet de makkelijkste start gehad en er is een nieuwe titeluitdager in de vorm van Max Verstappen.

De afgelopen twee races (Monaco en Azerbeidzjan) zijn twee vreemde races op stratencircuits. Die twee banen zijn niet representatief voor het verdere verloop van het seizoen. Het epische saaie Paul Ricard daarentegen is wél een voorbode voor de circuits die we nog kunnen gaan bezoeken.

Red Bull weer uitgelopen op Mercedes

De verwachting was dat Mercedes weer terug zou slaan. Net zoals ze dat in Barcelona hebben gedaan. In de eerste vrije training was er geen vuiltje aan de lucht, maar in VT2 en VT3 was het Verstappen die duidelijk de grootste stappen had gemaakt. Die vorm kon hij doorzetten. De Nederlander kende een top-kwalificatie in Frankrijk en start vandaag vanaf pole.

Het is fantastisch dat we tweede en derde staan. Daardoor staan we precies tussen de twee Red Bulls in en kunnen we in de race druk op ze uitvoeren. Maar het is wederom close. Ze zijn weer iets uitgelopen op Mercedes ten opzichte van Barcelona. Ik wist niet precies wat ik moest verwachten dit weekend. Ik had sowieso gehoopt dat we veel sterker voor de dag zouden komen. Op zich zijn we ook beter dan de vorige races, top 5 of top 4 het gehele weekend. Maar het voelt niet heel goed.

Rechte stukken

Kortom, Hamilton is niet helemaal in zijn nopjes. Uiteraard zijn de Mercedessen en Red Bulls aanzienlijk sneller dan de rest van het veld. Die twee kijken echter voornamelijk naar elkaar:

We weten dat Red Bull er overal sterk uitziet. Stratencircuits, het maakt niet uit waar ze zijn, ze zijn er erg sterk. En wij hebben wat zwakke punten waaraan we moeten blijven werken om het te verbeteren. Ik hoorde dat we het meeste verliezen op het rechte stuk. Dus we moeten proberen uit te zoeken hoe dat komt.

Similar Posts